Letní Tábor

Letní tábor pro děti s revmatologickým postižením

Nadace J+I Waldesových poprvé v roce 2007 poprvé finančně podpořila pobyt dětských pacientů brněnské revmatologické kliniky na letním táboře. Děti se tábora účastní bok po boku se zdravými dětmi, přičemž jim je po celý pobyt k dispozici specializovaný zdravotní personál. Cílem je na jedné straně umožnit nemocným dětem podílet se na „klasických“ zážitcích každého dítěte a na straně druhé podpořit jejich integraci a spolupráci se zdravými dětmi. Pro ně projekt znamená seznámení se s touto často izolovanou skupinou a naučí je ohleduplnosti a toleranci.

Děti s tímto druhem postižení mají díky tomuto projektu možnost podílet se společně se zdravými dětmi na všech táborových aktivitách, získat nové zážitky, zkušenosti a přátelství, a to vše pod dohledem specializovaného kvalifikovaného personálu. Děti, stejně jako jejich rodiče i vedení kliniky, vždy vyjadřují velkou spokojenost s tímto projektem a zájem na jeho pokračování i v příštích letech.

Hodnocení jednotlivých ročníků Letního tábora, při nichž Nadace J+I Waldesových finančně podpořila pacienty brněnské revmatologické kliniky

Projekty_Tabor.jpg